Dessert - Tussendoortjes

 

Wij mij kent weet dat ik graag de gekende recepten aanpas - iets gezonder maak zonder te moeten inboeten aan smaak. Suiker mag ook wel eens maar dan misschien iets minder ... We zijn in Frankrijk en hier maakt men - is men heer en meester in île flottante dus ik ging de zoektocht aan.

Iedereen weet dat chocolade en banaan een voltreffer zijn, iedereen weet ook dat banaan heel zoet is dus zeker een succes als je de klassieke suiker iets minder wil consumeren. Dus een recept met iets minder klassieke suiker maar wel met fruit als zoetmiddel zijn een geslaagde combinatie om een lekker gebakje te maken met en voor de kinderen...

We hebben sinds kort een nieuwe rode liefde in de keuken bij ons. We gaan vanaf nu dus sneller eens iets bakken maar hebben nog andere grote plannen met deze topper!

Iedereen kent wel eens het moment dat je te veel oud brood in huis hebt, nu hebben wij dieren maar toch probeer ik altijd nog iets te doen hiermee. Broodkorstjes is vaak wat we hiermee maken maar ook deze topper maak ik heel graag. Voordeel heel makkelijk, eindeloze variatie en deze versie is iets gezonder en toch zoet.

Gebakjes zijn altijd een succes bij de kids, gezondere gebakjes hebben altijd nog meer succes bij de mama's. Dus een recept van een heerlijke gezondere muffin met appel en kaneel is meer dan welkom bij de start van het nieuwe schooljaar.

Naar school gaan , het komt er stilletjes weer aan voor de kinderen en ook voor ons als ouders komt het ritme terug. Als ouder wil je het beste voor de kinderen dus krijgen ze ook lekkere gezonde dingen mee. Deze muffins zijn ideaal om eens het 'ongezondere' koekje te vervangen of gewoon als vieruurtje na een dagje school als beloning. ...

Als er een fruitmomentje is op school mag je zeker ook altijd groenten mee geven. Ik probeer altijd een mix te maken van groenten en fruit en geloof me. Heel veel kans dat ze het wel leren eten doordat je het meegeeft naar hun klas. ik garandeer niks maar het is het proberen waard toch?

Op school krijgen onze kids een koekje van de juf en het andere moment eten ze hun eigen fruit - groentjes op. Maar een koekje na school - in de boterhamdoos of op een zoet moment tijdens de dag mag altijd eens.

Dat onze kids graag helpen in de keuken dat weten jullie ondertussen al maar sommige recepten die wij maken zijn zo eenvoudig dat de kids ze bijna alleen kunnen maken. Dit noem ik echt kidsproofrecepten en net daarom deel ik dit receptje met jullie. Het is een tussendoortje die een klein beetje gezonder is dan de klassieke cake maar...

De zomer is echt wel aanwezig nu en dat vraagt om gezonde verfrissingen. Het gamma in de winkel van suikerrijke ijsjes is groots maar ik probeer toch ook heel veel zelf ijsjes te maken. Ik experimenteer met smaken en dit receptje is echt wel een topper omdat er …. zelf een groente in zit. Kids zijn er dol op en eerlijk, het is heel erg lekker! ...