Dessert - Tussendoortjes

 

Hoe eenvoudig homemade ijsjes zijn hoe heerlijk ze smaken. Met alle lekkere rode vruchten op dit moment zijn ze heerlijk, het zoete van de vruchten gaat perfect samen met de frisse smaak van de Kefir yoghurt. De kids maken dit zelf in 1,2,3 enkel het wachten tot ze bevroren zijn is de uitdaging. Smullen maar van homemade gezondere ijsjes.

Sommige herinneringen zijn gewoon mooie herinneringen..... een zuiveldrankje met is er zo eentje van. Eerlijk zalig toch, zeker in het seizoen dat aardbeien goed betaalbaar zijn komt dit wel eens vaker op het menu, of zeg ik eerder als tussendoortje. Ik wisselde het vanille - ijs wel in voor de Kefir yoghurt van Campina, een iets gezondere twist...

Restjes oud brood kunnen gebruikt worden voor toast, croque of heb je liever iets zoet denk dan aan wentelteefjes. Maar het klassieke mag ook, broodpudding is ideaal als verwerking met oud brood. Je kan hierin eindeloos variëren en dingen toevoegen van rabarber - appel of besjes. Maar ook chocolade, speculaas of kaneel krijgen hierin hun ereplaats....

Iedereen is bijna fan van ijs, iedereen kan je hiermee gelukkig maken. Met vers ijs scoor je altijd mee dus deel ik hier een iets minder gezond recept maar hey het is ok he als je er van geniet. Wie weet heb je alles in huis en kan je er al mee starten.

Een recept waar je geen oven voor nodig hebt, enkel maar een koelkast. Klinkt als een geschenk uit de hemel op warme dagen, want iets uit de koelkast smaakt ook frisser. Laat staan die toets van limoen die subtiel aanwezig is. Een platte kaastaart die zijn naam volledig waard is, heerlijk - verfrissend - met fruit en een heerlijke koekjesbodem....

Een verfrissend dessertje op een zomerse dag? Iedereen denk direct aan ijs, sorbet maar ik heb misschien eens iets waarmee je iedereen kan verrassen.

Samen koekjes bakken is voor de kids het ultieme moment om te helpen in de keuken. Graag helpen ze met kneden, mengen, vormen en het proeven hoort er meer dan zeker ook bij.

Wij mij kent weet dat ik graag de gekende recepten aanpas - iets gezonder maak zonder te moeten inboeten aan smaak. Suiker mag ook wel eens maar dan misschien iets minder ... We zijn in Frankrijk en hier maakt men - is men heer en meester in île flottante dus ik ging de zoektocht aan.

Iedereen weet dat chocolade en banaan een voltreffer zijn, iedereen weet ook dat banaan heel zoet is dus zeker een succes als je de klassieke suiker iets minder wil consumeren. Dus een recept met iets minder klassieke suiker maar wel met fruit als zoetmiddel zijn een geslaagde combinatie om een lekker gebakje te maken met en voor de kinderen...

We hebben sinds kort een nieuwe rode liefde in de keuken bij ons. We gaan vanaf nu dus sneller eens iets bakken maar hebben nog andere grote plannen met deze topper!