Dessert - Tussendoortjes

 

Taarten maken is niet mijn grote talent. Maar een taart zoals deze is zo eenvoudig maar ogh zo zo lekker! De zalige geur van kaneel - honing en sinaasappel vullen het huis en doen je verlangen tot wanneer de taart klaar is.

De vakantie staat voor de deur en dan is koken met de kinderen altijd een succes. Dit recept is heel eenvoudig, gezond en snel klaar. Ideaal met de kids dus. Wie weet heb je deze vakantie wel een overdosis aan chocolade in huis en kan dit recept je perfect helpen bij het consumeren van deze berg chocolade.

Iedereen heeft in de kast wel soepstengels staan of wil dat zeker kopen. Want met de kids hoe klein ze ook zijn kan je hiermee heel leuke dingen maken. Chocolade en sprinkels mogen ook eens als extra dus daarom dit recept.

Deze zomer zijn wij echte crêpe Bretonne gaan eten. Wat waren dit heerlijke pannenkoeken. Ik wou en zou deze namaken thuis. Het was vooral daar heel veel proeven ( ik at 2 grote porties puur zonder iets bij) en thuis goed bedenken hoe ik kon verkrijgen. Ik wou toch nog een iets gezondere versie maken en ik ga eerlijk zijn ze smaken heerlijk!...

Met de kinderen probeer ik iedere dag iets te maken, dit kan van een drankje tot salade tot een koekje gaan. Zo leren ze nieuwe smaken kennen. De dag dat er iets zoet op de planning staat zijn ze nog meer gelukkig maar zoals ik ben probeer ik toch altijd te zoeken naar gezondere recepten.

Crumble is en blijft een recept waarmee je bij heel veel mensen kan scoren. In tijden van heel veel van 1 bepaald fruit in de tuin is dit ook ideaal omdat het een warme - lauwe of koude bereiding is om te serveren. Vaak is crumble wel ook garantie voor veel suiker en vet. Dit recept is met kleine aanpassingen toch iets gezonder. ...

Wafels bakken is en blijft heel leuk met kleine kinderen. Gezonde wafels bakken is nog leuker. Het volgende recept is dan ook echt een aanrader: zonder ei - zonder lactose - met Teffmeel ( geen moeilijke gluten dus ) - geen geraffineerde suikers en heerlijk. Wat wil een mens meer.

Heb je ook vaak eens frambozen of besjes over of die snel weg moeten? Dan is dit recept misschien de oplossing voor je probleem.

Droom jij ook van snel gezond koken als vieruurtje - ontbijt?