Dessert - Tussendoortjes

 

Gebakjes zijn altijd een succes bij de kids, gezondere gebakjes hebben altijd nog meer succes bij de mama's. Dus een recept van een heerlijke gezondere muffin met appel en kaneel is meer dan welkom bij de start van het nieuwe schooljaar.

Naar school gaan , het komt er stilletjes weer aan voor de kinderen en ook voor ons als ouders komt het ritme terug. Als ouder wil je het beste voor de kinderen dus krijgen ze ook lekkere gezonde dingen mee. Deze muffins zijn ideaal om eens het 'ongezondere' koekje te vervangen of gewoon als vieruurtje na een dagje school als beloning. ...

Als er een fruitmomentje is op school mag je zeker ook altijd groenten mee geven. Ik probeer altijd een mix te maken van groenten en fruit en geloof me. Heel veel kans dat ze het wel leren eten doordat je het meegeeft naar hun klas. ik garandeer niks maar het is het proberen waard toch?

Op school krijgen onze kids een koekje van de juf en het andere moment eten ze hun eigen fruit - groentjes op. Maar een koekje na school - in de boterhamdoos of op een zoet moment tijdens de dag mag altijd eens.

Dat onze kids graag helpen in de keuken dat weten jullie ondertussen al maar sommige recepten die wij maken zijn zo eenvoudig dat de kids ze bijna alleen kunnen maken. Dit noem ik echt kidsproofrecepten en net daarom deel ik dit receptje met jullie. Het is een tussendoortje die een klein beetje gezonder is dan de klassieke cake maar...

De zomer is echt wel aanwezig nu en dat vraagt om gezonde verfrissingen. Het gamma in de winkel van suikerrijke ijsjes is groots maar ik probeer toch ook heel veel zelf ijsjes te maken. Ik experimenteer met smaken en dit receptje is echt wel een topper omdat er …. zelf een groente in zit. Kids zijn er dol op en eerlijk, het is heel erg lekker! ...

Taarten maken is niet mijn grote talent. Maar een taart zoals deze is zo eenvoudig maar ogh zo zo lekker! De zalige geur van kaneel - honing en sinaasappel vullen het huis en doen je verlangen tot wanneer de taart klaar is.

De vakantie staat voor de deur en dan is koken met de kinderen altijd een succes. Dit recept is heel eenvoudig, gezond en snel klaar. Ideaal met de kids dus. Wie weet heb je deze vakantie wel een overdosis aan chocolade in huis en kan dit recept je perfect helpen bij het consumeren van deze berg chocolade.

Iedereen heeft in de kast wel soepstengels staan of wil dat zeker kopen. Want met de kids hoe klein ze ook zijn kan je hiermee heel leuke dingen maken. Chocolade en sprinkels mogen ook eens als extra dus daarom dit recept.