Hapjes - sausjes

 

Kids en aperitieven is 1, kids en prikken op een stokje is ook een succes... Waarom dan geen combinatie van dit alles.

Iedereen die dol is op aperitieven is ook bijna fan van chili si carne. Deze vegetarische voedzame variant van de klassieke versie is heerlijk bij een zomers aperitief. Kinderen zijn dol op de niet pikante versie maar met een kleine beetje extra is het een pittig recept. Vaak kiezen we hierbij voor de klassieke chips maar hier koos ik voor...

Iedereen is wel ergens fan van een worstenbroodje. De meeste varianten die je kan kopen zijn jammer genoeg niet altijd even gezond. Dit receptje is een kleine beetje gezonder door een gezondere keuze van vlees te maken en ook een klein beetje groenten te verstoppen en ook een gezond sausje te maken.

Comfortfood met een grote C, iets waar we met het gezin van kunnen genieten, bijpraten en toch gezond bezig zijn. Dit is echt meer dan geslaagd zo een aperitief.

Feest vieren is ook gelijk aan hapjes eten. Wij doen dit zoals ieder gezin heel graag. Ik probeer altijd een gezonde variatie te maken tussen gezond en ongezond. Meestal wint gezond het wel op dit moment, dus missie aperitieven gezonder maken is geslaagd.

Gezonde hapjes, het klinkt vaak onmogelijk. Maar met dit recept scoor je zeker bij iedereen thuis. Het is eenvoudig, snel klaar en gewoon heerlijk - puur - vegetarisch en eens iets anders.

Pikante hummus

01-10-2018

Als ik denk aan lekker eten dan denk ik ook altijd aan hapjes. Nu is het altijd mijn doel om gezonde hapjes te zoeken en te maken. Ik maak iedere week wel zeker 1 keer hummus, ik varieer tussen de klassieke - met geroosterde groenten of zoals dit recept de pikante.

Crispy avocado

02-06-2018

Heb je soms avocado in huis die niet top is? Bruine vlekjes of niet zacht te krijgen? Dan is dit recept misschien de oplossing voor je.

Crackers kan je overal kopen, zijn altijd lekker maar wat zou je ervan vinden om ze zelf te kunnen maken. Dit recept bevat niet veel ingrediƫnten, niet duur in aankoop en altijd een succes.