Aardappel groenten schotel met spek

12-05-2020

Dagen dat je beseft dat je naar de winkel moet, maar ook beseft dat je toch nog moet koken. Dat zijn de dagen dat de creatieve ziel nodig is, inlevingsvermogen maar ook ergens iets creatief om nieuwe recepten te maken. Dus na een tocht door het huis kwam ik met deze ingrediënten in de keuken. Ik kon aan de slag. Het leuke is altijd, de twijfel als je het in de oven steekt en het geluk als je de eerste hap proeft en het Heerljk is, weer een winner bij.... 

Benodigdheden ( ovenschotel voor 4 personen )

4 grote aardappelen, 2 wit van prei ( groene gaat in de soep morgen ), 2 wortelen, 2 tomaten, 1/2 bakje champignons, 200 g spek reepjes, 1/2 courgette ( ik koos zonder schil vandaag want wou een gele saus ), 1 blokje feta, 200 ml volle melk , curry 

Bereidingswijze

Schil en versnijd de groenten, stoom de wortel - aardappel en prei halfgaar ( zo bespaar je veel tijd in de oven), stoof de spekjes samen met de champignon heel kort ( geen vestof nodig als je start met het spek in de hete pan). 

Stoof in een ander kommetje de courgette zacht, laat de laaste 5 min curry meestoven ( dit mag een grote portie zijn, maakt het echt lekker), giet dit hierna in een maatbeker en meng met de melk en mix of blend tot een fijne saus, indien te dun kan je het nog even indikken op het vuur. Breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout en curry.( ja wij zijn fan van curry), verbrokkel op het laatste de feta in het geheel. 

Schik onderaan in de schotel de prei, hierboven de aardappelen, hierboven doe je de champignons met het spek, hierboven schijfjes tomaat en daarna de wortelen en dan overgiet je dit alles met de saus, heel veel saus en werk je af met nog extra tomaatjes. 

Geloof me dit heeft geen kaas nodig, maar indien je je niet kan inhouden doe gerust... 

Bak nog 30 min af in een oven van 180°C

De smaak van curry maakt een topper van alle groenten samen en de aardappel is de kers op de taart. De groententaart