Aardappelkoekjes

13-09-2018

De dagen komen steeds iets korter en de gerechten komen steeds iets meer winters.. hier al toch. 

Dit recept is een succes voor de kids - ouders alsook bezoek en kan je eindeloos in variĆ«ren. 

Ingrediƫnten: 8 grote aardappelen - 1/2 rode paprika - 1/2 gele paprika - 10 sluimererwten - 50 g erwten - 1 ui - 1 snede Oud Brugge ( of andere kaas ) van 0.5 cm dik - 1 snede ham van 0.5 cm dik

Bereidingswijze: 

Je maakt aardappelpuree zoals je altijd maakt ( enkel de hoeveelheid melk halveren ). Terwijl de aardappels koken kan je de groenten schoonmaken - versnijden en aanstoven met een beetje olie. Kruid voldoende zodat het gerecht een goede smaak heeft. Snijd daarna de kaas en de ham in kleine blokjes. Als je puree is gemaakt kan je dit allemaal toevoegen en mooi ondermengen. 


Tip: maak de bereiding op voorhand dan kan je samen met de kids of alleen kan ook vorm geven aan deze aardappelkoekjes. Je kan het ook op zijn geheel in de oven bakken in een ovenschotel. 

Ik heb deze gebakken in de Airfryer gedurende 6 minuten op 180 graden. Ze waren mooi goudbruin en klein korstje maar zeker niet uitgedroogd. Je kan ze ook perfect in de pan bakken of op een ovenplaat. 

Je kan ook gestoofde prei - worteltjes - spinazie... aan deze puree toevoegen of de ham laten vallen voor een vegetarische variant.. keuze genoeg!