Apero balletjes met mozzarella en Pauwels sausjes

29-12-2021

Niks zo leuk als de feestdagen en de bijhorende apero momentjes. Eerlijk? Voor mij is dit bijna belangrijker dan het eten.... Dus dit gerechtje, zo eenvoudig - kidsproof - succesvol en gewoon alleen het dippen al in het heerlijke looksausje maakt het nog meer af ... Dus ga je hiermee ook aan de slag?

Benodigdheden

- heerlijke looksaus van Pauwels

- 4 chipolata's ( perfecte gekruide fijne gehakt , easy zei ik jullie toch e ) 

- 1 potje mini mozzarella balletjes 

- 1 teentje look 

- 1 kl paneermeel

- snuifje paprikapoeder 

- 1 kl maïzenapoeder

Bereidingswijze 

Duw het gehakt uit de chipolata, geloof me de  kids doen dit graag maar zelf is dit ook wel ontspanning. Voeg de geperste look, paneermeel, paprikapoeder toe en meng goed. 

Snijd nu de mini mozzarella balletjes in 2, meng deze even met 1 kl maïzenapoeder, zodat ze allemaal een klein jasje van maïzenapoeder krijgen, zo blijven deze beter in het gehakt zitten - minder uitloopgevaar en nog meer succes tot perfectie , heb je deze niet in huis geen paniek dit lukt zeker ook zonder.

 Neem 1 el gehakt en duw het als een platte schijf in je hand, leg in het midden het halve mozzarella balletje en vorm het gehakt mooi hier omheen. Rol nog even mooi tot een gladde ronde vorm en leg deze in een ovenschotel. Wanneer je klaar bent met alle balletjes zet je deze in de oven voor 15 min op 180°C. Hier dus geen paniek van het uit elkaar vallen, nog meer vetstof toevoegen... hier kan je dus rustig andere hapjes maken - je mooiste kleed aandoen of gewoon al een glaasje inschenken. 

Schik de balletjes in een mooi kommetje, voorzie van prikkers en schik hierbij heerlijke looksaus. 

Geniet van dit eenvoudige succesje en de feestdagen. 


Samenwerking met Pauwels sauzen.