Apero dip met St Môret

08-09-2020

Als we het weerbericht mogen geloven dan komt het terug zonnig weer. Dus wie plant nu al een zonnig apero voor dit weekend? Met deze tip kan je zowel groot en klein op een gezonde manier een apero geven. Heel eenvoudig, je kan zelf kiezen wat je wil van groenten en vooral het is heerlijk. Dus bel je bubbel maar op voor een apero dit weekend. 

Benodigdheden 

2 potjes St Môret kaas, groenten die je allemaal wil kiezen, koekjes of crackers ( ik koos voor volkoren koekjes ), komkommer om te vullen , saté prikkers, honing, verse kruiden ( ik koos voor koriander, peterselie en basilicum) , sriracha mayonaise, zwarte peper

Bereidingswijze 

Start met de komkommers, snij plakjes van 1 cm dik en haal overal de zachte kern uit ( dit kan je hierna gebruiken voor in de soep ), vul deze op met de St Môret en prik voorzichtig de saté prikker door. Plaats deze even in de diepvries en maak ondertussen de andere hapjes. 

Stort het bakje St Môret kaas ui in een schaaltje en besprenkel met honing, de sriracha mayonaise ( is helemaal niet zo pikant als de saus zelf ), en werk af met verse kruiden en de peper. 

Schik de groenten en crackers errond en haal de lolly's uit de koeling. 

Dien alles op en geniet, geniet van de smaken en het samenzijn. 

Deze lolly's zijn ook perfect om mee te geven naar school, hoe leuk zijn deze gezonde lolly's.