Balletjes met heel veel groentjes en pasta

27-01-2020

Balletjes, een scorend recept bij kinderen. Dat is zeker, kalfsgehakt balletjes die ik opwerk met tomaat - ui en look uit de oven zijn heerlijk van smaak, klein korstje en ook gewoon met veel minder vet dan in de pan.  De vele groentjes in de saus maken het goed om de portie groentjes binnen deze maaltijd te halen. Dus klaar voor het recept? 

Benodigdheden ( voor 4 personen) 

700 g kalfsgehakt, 1 potje pomo e legumi ( of tomatenpuree ) , 1 teentje look, 1 ui, 2 wortelen, 1 rode paprika , 1 gele paprika, 3 takken selder , 1 wit van prei, 1/3 courgette, pasta naar keuze , peper en zout

Bereidingswijze

Reinig en versnijd de groenten.Als de kids het nog niet gewoon zijn om heel veel groenten te eten dan versnijd je ze beter kleiner.  Meng het gehakt met het teentje look en 1/2 ui en 1/2 potje pomo e legumi en verdeel in balletjes ( kinderen helpen hierbij heel graag dus is al een succes! ). leg deze in een ovenschotel en zet voor 30 min in een oven van 180 graden ( na 15 min draai je de balletjes even om) . Kook ondertussen de pasta gaar. Stoof de groenten aan in een weinig vetstof en breng op smaak met peper en zout. 

Giet de pasta af en voeg de gestoofde groentjes hier aan toe, meng ondertussen 1 el van de pomo e legumi onder het geheel en verdeel goed. Roer de gebakken balletjes onder het geheel en dien op. Je kan deze schotel perfect op voorhand maken en 2-3 dagen afgesloten bewaren in de koelkast. 

Ik koos voor dit recept voor de pomo e legumi van Elvea, deze tomatenconcentraat is verrijkt met groenten - natuurlijke aroma's en olijfolie en dus ideaal hiervoor maar ook voor bij een pizza - soep.

https://elvea.be/nl/elvea-gamma/pomo-e-legumi