Banaan - chocolade - kokoscake

02-10-2019

We hebben sinds kort een nieuwe rode liefde in de keuken bij ons. We gaan vanaf nu dus sneller eens iets bakken maar hebben nog andere grote plannen met deze topper!

Ik vroeg Madeleine wat ze allemaal wou in haar cakeje, haar antwoord was zonder aarzelen. Banaan - chocolade en kokos mama. Ok, mooi antwoord en er nu eens iets mee maken was mijn eerste gedachte. Dus ik ging aan de slag met een klassiek recept van cake en maakte hier de gezondere versie van of toch een klein beetje gezonder toch. 

Benodigdheden: 125 g havermout ( fijngemalen tot bloem ) , 120 g margarine, 1 merg van vanillestokje , 3 eieren, 4 el appelmoes of 200 g suiker, 1 banaan, 3 el kokospoeder, 50 ml melk of plantaardige variant , 1 kl bakpoeder, 


Bereidingswijze; Meng boter, havermout tot een geheel in de Kitchenaid machine,  voeg daarna de eieren en appelmoes toe ( indien je kiest voor suiker start je met boter en suiker te mengen).  Als je een mooi geheel hebt meng je het kokospoeder onder het beslag en het merg van een vanillestokje. 

Verdeel het deel over de muffinvormen of in 1 grote vorm en steek doorheen het deeg heel veel stukjes banaan. Bak de muffins 30 min in een oven van 180° C ( ze moeten sponzig aanvoelen en als je er in prikt niks meer aan de prikker kleven). 

Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain- marie. Dompel of besprenkel de cakejes met de chocolade en laat deze opstijven. 

Geniet daarna van de eerste creatie uit onze nieuwe rode vriend.