Bijna echte vogelnestjes

10-10-2020

Als de kindjes vragen voor vogelnestjes, dan maakt mama de bijna real thing. Ik ging zo ver ik bijna kom om lekkere look a like vogelnestjes te maken. Nestjes inclusief alsook een echt vogeleitje... Of ik mama punten scoorde? Ik denk niet dat ik deze vraag moet beantwoorden als je deze nestjes hieronder bekijkt. 


Benodigdheden 

6 kwarteleitjes , 500 g rundsgehakt, 1 eidooier ( kippenei ) , paneermeel 1 el, noedels ( ik koos voor volkoren noedels, tomaten 

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in ruim water, kook in een klein steelpannetje de kwarteleitjes gaar ( max 5 min ) . Spoel onmiddellijk onder koud water zodat het garen stopt.  Bereid het gehakt met de eierdooier - paneermeel en verdeel in 6 gelijke porties.  

Pel de kwarteleitjes heel voorzichtig.  Giet de pasta af

Schik de eitjes in het midden van de gehaktplak en botseer het mooi rond het eitje. Bak deze in de oven of in de pan en meng ondertussen de tomaatjes met de noedels en breng goed op smaak. Ik koos voor cubetti van Elvea omdat deze een goede smaak hebben en ook omdat je zo het gerecht in no time op tafel kan toveren. 

Schik alles in een schotel en dien de nestjes op. 

Geniet van deze kidsproof lekkere maaltijd.