Bloemkool Prei soep

17-12-2019

De dagen zijn donkerder , kouder en alle warmte extra kunnen we heel goed gebruiken vanaf nu. Dus haal maar boven de thee, dekentjes of een kommetje verse dampende soep... Dit recept is eenvoudig maar kan je heel snel omtoveren tot iets heel feestelijk. Dus scoor je zeker bij iedereen. 

Benodigdheden:

2 stalen wit van prei ( groen hou ik voor in een groentesoep anders is de soep zijn mooie witte kleur kwijt ), 3/4 bloemkool ( middelgrote bloemkool ) , 1 el groentenbouillon, peper

Bereidingswijze 

Deze soep heb ik gemaakt met de Soepmaker van Domo, eenvoudig soep maken in 20 minuten zonder heel veel werk. Kan je als mama soms heel goed gebruiken om extra dingen te doen of zelf net genoeg tijd om de kids in bad te steken. Je moet gewoon de groenten reinigen en versnijden in grove stukken. Breng alles in de soepmaker en start deze op. Indien je geen soepmaker hebt dan stoof je eerst de prei, ,daarna de stukjes bloemkool en blus je met 1.4 l water en de bouillon, laat alles gaar sudderen en mix daarna tot een gladde mooie soep. Werk af met peper.

Als garnituur kan je bij deze soep heel veel voorzien. Denk aan verse garnalen met een beetje zure room.. Ik koos voor bloemkool die ik bak met curry.. geloof me heerlijke smaak die een gebakken bloemkool heeft. Zeker eens proberen. 

Geniet van deze soep op een koude dag , een verwarmend tussendoortje of een hapje of gerecht op de feesttafel. Geniet van deze gezonde soep. 


Meer info over de soepmaker kan je vinden via deze link. 

https://www.domo-elektro.be/nl/keuken/mixer-blender/soepmaker-17-l