Mijn menu weekplanning

14-10-2018

Iedere mama kent het moment dat je bedenkt, wat gaan we nu deze avond eten. Nu ervaar ik dit ook nog steeds wel eens. Na zo een bedenking ga je snel snel naar de winkel en kook je wat je nodig hebt en nog wat extra dingen want ja je hebt honger. Zie je het gevolg komen? Op het einde van de week een koelkast vol van restjes. 

Nu kreeg ik de vraag van veel volgers of ik werk met een menu planning en ik kreeg het idee om hier eens aan te werken. 

Mijn eerste ervaringen met menu planning 

Week 1: perfect gelukt met een vaste planning

Op donderdag samen na het eten met manlief overlopen wat hij eens wou eten, zelf aanvullingen gedaan en dan gaan plannen. Lijstje met boodschappen opmaken, lijstje met wat ik nog in de kast - koelkast had en daarna de vrijdag naar de winkel. De zondag voormiddag gekookt voor een kleine 2 u en ik had bergen werk verzet. Er waren 2 soorten soep voor deze week, vegi spaghetti saus, macaroni in kaassaus met heel veel groenten en spek, balletjes in groentesaus, vegi lasagne, gestoomde vis met broccoli en aardappelpuree en een ovenschotel met zoete aardappelpuree en groentjes. Je denkt nu misschien wat is dit allemaal . Maar als je even denkt.  

Van de gesneden groenten heb je spaghettisaus, verborgen groenten in de macaroni, saus voor de lasagne, groentjes voor de gehaktschotel en basis voor de soep. Van mijn courgettesaus ( alternatief voor bechamelsaus) heb ik de witte saus voor de lasagne, saus voor de vis en de basis voor mijn macaroni. Van de stelen van mijn broccoli kon ik samen met algemene groenten van de soep en ik heb broccolisoep. Zo eenvoudig kan maaltijdplanning zijn 

Het is even zoeken soms naar een structuur maar hoe zalig, niet moeten denken wat je zal eten die avond. 

Na 2 dagen dacht ik al, wauw dit is handig. Niet moeten haasten - vliegen en eindeloos zoeken achter inspiratie en zoals ik had gepland, 1 avond restjesavond. Deze restjesavond was zalig, allemaal kleine restjes en zoeken naar een combinatie. We hebben al de gekste creaties gegeten en eerlijk deze avond is zo zo zalig  voor het hele gezin.