Bomvol tomaten salade voor in de lunchbox 

22-08-2019

Kinderen zijn dol op kleine zoete tomaatjes. Kinderen vinden al die kleurtjes ohhh zo leuk. Dus waarom eens niet een salade in een kleine portie meegeven naar de school? Klein vorkje mee en wees gerust de kids zullen genieten van hun slaatje BOMvol tomaten. 

Ik koos voor de tomaten van Stoffels, door hun leuke verpakking zijn ze ideaal om zichtbaar te plaatsen in huis, kinderen ( en ook wij ) komen voorbij en smullen een voor een de tomaten. Zelf de niet grote fans van tomaten kan je zo warm maken om deze lekkernij te leren eten. Joepie voor de box dus!  Stoffels kweekt zijn tomaten net als het voor hen zelf is, met liefde maar ook met heel veel vakmanschap en talent om de beste - zoetste en speciale soorten te vinden en te kweken. Hun missie is om ze  verser dan vers bij de consument te krijgen. 

De box is maar 1 topper van hen

Kijk zeker eens via deze link :   https://www.stoffels-tomaten.be/onze-producten/tomabox/ 

Wees gerust eens je deze tomaatjes kent kan er niet veel deze nog evenaren.  Hun smaken zijn zoet - pittig - zacht en vooral helemaal niet waterig zoals je veel andere tomaten kent. 

Nu over naar het gerecht van de dag, de salade bomvol van tomaten. Benieuwd  ondertussen? 

Benodigdheden:

Alle tomaatjes die je kan vinden die verschillen in vorm, kleur en smaak. Feta blokjes ( natuur ) , kwarteleitjes ( mag zeker ook klassiek ei ) , pasta volkoren of groenterijke pasta 

Voor het sausje: 1 el zonnebloemolie, 1 /2 kl currypoeder , peper en zout, groenen kruiden ( koriander, munt, bieslook of peterselie) 

Bereidingswijze: 

Kook de pasta gaar en reinig en versnijd ondertussen de tomaten, tomaten op zich meegeven kan als tussendoortje maar in een maaltijd is het toch heel veel handige om deze al te halveren. Kook ook de kwarteleitjes hard ( mag ook klassiek kippenei zijn ).

Spoel de spaghetti goed en laat deze even afkoelen. Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met de verse kruiden, peper en zout. 

Meng de tomaten en spaghetti goed en lepel hierna de saus onder, werk af met gekookte kwarteleitjes . Geef zeker bestek mee met de kids voor ten volle te kunnen genieten van dit slaatje. 

Smakelijk! 

Ik gebruik speciaal geen yoghurt of andere zuivel  in het gerecht omdat ik niet met zekerheid weet of de lunchboxen wel op een koele plaats staan gedurende de voormiddag. 

Het leuke nieuws is dat ik 2 boxen mag weggeven boordevol tomaatjes, dus waag zeker je kans onder deze foto op Instagram of Facebook. 

Nog  meer informatie over Stoffels en hun prachtige eerlijke missie kan je vinden op hun site:  https://www.stoffels-tomaten.be/