Broccoli - kip ovenschotel met 2 verborgen groenten

18-01-2020

Snel gezond koken en lekker voor iedereen in het gezin. Het blijft voor de meeste mama's een zoektocht om niet eeuwig te vervallen in spaghetti met veel groentjes. Ik probeer altijd klassiekers mijn twist te geven, mijn verborgen groentetwist maar ook gewoon het lekker houden. Geen te overdreven groentensmaken maar pure smaken in combinatie met kidsproof ingrediënten. Mijn publiek thuis is dus de ultieme test. 

Met de klassieke witte saus scoor je altijd, bij iedereen en in ieder gerecht. Maar deze is als je hem eens nader bekijkt een bommetje. Dus waarom niet proberen om deze  smaakvol aan te passen? Waarom niet proberen? 

Benodigdheden: ( voor 4 personen) 

1/3 witte kool - 1/3 knolselder, 1/2 broccoli , 500 g kip, volkoren pasta , 200 sojamelk ( ongezoet, mag ook halfvolle melk), curry, peper, zout, groentebouillon 

Bereidingswijze

Reinig en versnijd de groenten, broccoli in roosjes. Knolselder en witte kool in grove vormen. Stoom de broccoli 3 min en de witte kool en knolselder kan je koken of 5 min stomen. Kook ondertussen de pasta beetgaar ( gaart nog  verder in de oven door de saus )  en bak de kippenreepjes. Breng de kippenreepjes goed op smaak met peper - curry. 

Verdeel in de ovenschotel de pasta, meng hierbij de kip en de broccoli. Probeer voorzichtig te mengen, zodat de broccoli mooi blijft. 

Maak ondertussen van de knolselder - witte kool en sojamelk 1 geheel in de blender. Breng goed op smaak met peper - zout - 1 lepeltje groentebouillon en curry. Zorg dat de saus echt wel kruidig smaakt en de groentesmaak niet overheerst. 

Overgiet de ovenschotel met de saus en plaats voor 35 min in een oven van 180°C. Je kan ook nog gemalen kaas opdoen als een korstje maar dit is niet echt nodig. 

Geniet van dit gerecht, geniet van de blije gezichtjes bij deze schotel en wees misschien tot na de maaltijd stil over hoeveel groenten erin verstopt zitten. 

Deze schotel is perfect om op voorhand te maken en enkel op de avond nog te verwarmen. 

Smakelijk!