Broodpudding met peperkoek en Zusto

24-05-2020

Restjes oud brood kunnen gebruikt worden  voor toast, croque of heb je liever iets zoet denk dan aan wentelteefjes. Maar het klassieke mag ook, broodpudding is ideaal als verwerking met oud brood. Je kan hierin eindeloos variëren en dingen toevoegen van rabarber - appel of besjes. Maar ook chocolade, speculaas of kaneel krijgen hierin hun ereplaats. 

Benodigdheden : 

200 g brood, 3 eieren, 0,3 l melk, 100 g zusto of 100 g suiker, 2 sneetjes peperkoek, een snuifje kaneel

Bereidingswijze: 

Verwarm de melk met de suiker en de kaneel even. Scheur ondertussen het brood in kleine stukken ( korstjes mogen er zeker bij ) samen met de peperkoek. Meng de melk samen met het brood en laat dit 10 min weken voeg daarna de eieren toe en giet dit zo in de bakvorm ( inboteren doe je best als het geen silicone vorm is) . 

Bak dit voor 35 minuten in een oven van 180°C. 

Laat even afkoelen en geniet ondertussen van de heerlijke geur in huis. Smakelijk