Brunch met een eitje

15-12-2019

Brunchen , tijdens de feesten soms eens wel nodig om te bekomen van een zware avond vol eten maar ook de gezelligheid bij de Kerstboom om lange tijd te brunchen en te genieten van hartig - zoet - warm en koud... Wil je een gezond gerecht waarmee je kan scoren bij de brunch? Wel dan is dit gerechtje met ei en tomaatjes misschien wel het idee.....

Benodigdheden

1 ei per persoon, 1 kl groentebouillon, verse kruiden, zoveel kleuren van tomaatjes die je kan vinden per persoon 3 stuks ongeveer, peper 

Bereidingswijze

Haal het dopje van het ei , je kan hiervoor een eisnijder gebruiken of met een mesje heel voorzichtig proberen. Giet daarna het gehele ei in een kommetje en roer los. Was ondertussen met water de eitjes mooi uit en laat ze omgekeerd drogen op een keukenpapiertje. Versnijd de tomaatjes in kleine deeltjes net als de verse kruiden. Maak een roeromelet en werk op het einde af met lepeltje groentebouillon, de tomaatjes , verse kruiden en de peper. Schep voorzichtig terug in het eitje en dien onmiddellijk op, kan je ook koud serveren maar lauw zijn deze heerlijk. 

Wil je het extra feestelijk dan kan je het nog versieren met reepjes gerookte zalm of vers gepelde Noordzee garnalen. 

De kleurige mix van tomaatjes kan je vinden bij Stoffels , ik koos voor de Tomachef omdat deze heel veel leuke kleuren samen heeft. Zie in de link voor meer info. 

https://www.stoffels-tomaten.be/onze-producten/tomachef/