Koekje van ei

09-08-2019

Iedereen kent het, een koelkast vol kleine restjes en beetjes van alles.. en iedereen zoekt dan naar de oplossing om deze te verwerken. Ik probeer dit dus ook en een quiche, wraps, omelet, alleemaal hebben we ze al gemaakt met restjes. Maar onderstaande recept kan je als hapje serveren , bij een slaatje als maaltijd maar ook meegeven in de boterhamdoos.. en net dat is voor mij een win win… handige gezondere lunchbox.

Benodigdheden:

3 eieren, restjes aardappel ( gekookt) , restjes groenten, peper en zout en een scheutje rijstmelk of melk. 

Bereidingswijze: 

Neem een muffinvorm ( je moet deze niet inwrijven met boter of olie) en schik hierin alle restjes van aardappelen en groenten. Maak ondertussen in een kommetje op kopje het mengsel van ei, kruiden en melk. Meng goed tot het 1 geheel is en giet dit over de groenten en aardappelen.  

Plaats dit in een voorverwarmde oven van 180°C voor 15 min en geniet daarna van dit koekje van ei of neem het mee in de lunchbox en geniet er de volgende dag van. 

Mama maak je nog eens zo een speciaal koekje met van alles in? 

Je kan dit recept zo variëren zoals jezelf wil, met stukjes ham of gerookte zalm, meer groenten.. ook kleine sliertjes pasta kunnen als vervanging van de aardappel. Je kan het zo gek niet bedenken of het is geslaagd in dit recept.