Cashewcreme met rode vruchten

15-05-2020

Een verfrissend dessertje op een zomerse dag? Iedereen denk direct aan ijs, sorbet maar ik heb misschien eens iets waarmee je iedereen kan verrassen. 

Met cashew kan je heel veel maken, van dips tot een romige creme en dat recept deel ik met heel veel plezier met jullie. 


Benodigdheden 

150 g cashew ( week je 1 dag in water ) 150 ml water , snuifje zout, 1 kl limoensap, zest van limoen en 1 el honing 

voor de saus : 100 g rood fruit ( ik koos voor aardbei en framboos ) optioneel 1 kl suiker, 3 el water 

Bereidingswijze 

Doe de geweekte cashew samen met het water, zout , honing en limoensap  en zest in een blender. Blend dit tot een fijn creme geheel. Verdeel over de potjes en plaats even in de koelkast. 

Verwarm de rode vruchten met het water en eventueel de suiker. Ik koos voor een beetje suiker omdat ik werkte met frambozen en ze waren nog een beetje zuur van smaak. Maar hier ben je volledig vrij in. Stoof het rood fruit en het water tot het fruit zacht  - puree is en giet even door een zeef . Laat het geheel nog even inkoken en laat afkoelen. 

Giet dit over de potjes cashewcreme en werk af met stukjes fruit, geraspte kokos of en takje munt. Eet fris op en geniet van de heerlijke smaken van cashew - rood fruit , het beetje kokos en de frisheid van limoen. 


Recept gemaakt voor Ranobo  https://www.ranobo.be