Cheese cake met rode vruchten

20-05-2020

Een recept waar je geen oven voor nodig hebt, enkel maar een koelkast. Klinkt als een geschenk uit de hemel op warme dagen, want iets uit de koelkast smaakt ook frisser. Laat staan die toets van limoen die subtiel aanwezig is. Een platte kaastaart die zijn naam volledig waard is, heerlijk - verfrissend - met fruit en een heerlijke koekjesbodem.

Benodigdheden :

Voor de bodem:

150 g maria koekjes , 40 g margarine

Voor de taart :

60 g bloemsuiker, 500 g volle  platte kaas van Campina , 200 ml culinaire room van Campina , 3 gelatineblaadjes, 3 el limoensap, rood fruit en enkele blaadjes munt ter decoratie

Bereidingswijze:

Mix de koekjes tot een fijne korrel en meng met de gesmolten margarine. Stort dit in de springvorm en druk goed aan, plaats dit in de koelkast of diepvries om op te stijven terwijl je aan de slag gaat voor de vulling.

Week de gelatine blaadjes in het limoensap en verwarm even kort zodat ze oplossen in het geheel , meng ondertussen de platte kaas met de bloemsuiker en roer dit geheel iets zachter. Klop de room half. Giet de geweekte gelatineblaadjes in het platte kaas - bloemsuikermengsel en meng dit goed onder. Spatel hierna de half opgeklopte room eronder en voeg de 6 aardbeien die je in kleine stukjes deed hieronder.

Hierna stort je dit uit op de koekjesbodem. Zorg voor een glad geheel en klop enkele keren met de vorm op het werkvlak voor eventuele luchtbellen te vermijden.

Plaats het hierna voor 2 u in de koeling.

Versier de taart met rood fruit - blaadje munt en je kan gerust nog een beetje bloemsuiker op het fruit brengen.

Recept in samenwerking met Campina , kijk voor meer leuke recept ideeën op hun site.

https://campina.be