Chili si carne met Elvea en homemade easy crackers

31-07-2019

Iedereen die dol is op aperitieven is ook bijna fan van chili si carne. Deze vegetarische voedzame variant van de klassieke versie is heerlijk bij een zomers aperitief. Kinderen zijn dol op de niet pikante versie maar met een kleine beetje extra is het een pittig recept. Vaak kiezen we hierbij voor de klassieke chips maar hier koos ik voor wrap uit de oven. Eenvoudige iets gezondere keuze als je meergranen wraps kies, door onze voorraad van wraps in de kast en ook altijd in de diepvries kan ik altijd deze koekjes toveren.

Benodigdheden:

2 tomaten, ½ courgette, 2 teentjes look, 1 ui, 1 fles passata Bio - passata van Elvea, 1 klein blikje kikkererwten, 1 klein blikje rode bonen, peper en zout, 3 wraps ( liefst meergranen) , als je iets meer spicy wil kan je kiezen voor rode currypasta en/of sriracha

Bereidingswijze:

Fruit de look en ui heel kort en voeg hierbij de courgette en tomaat. Laat dit even stoven en blus met de passata. Laat dit geheel sudderen en voeg de kikkererwten en de bonen toe. Zet op en laag vuurtje. Snijd ondertussen de wraps in kleine driehoekjes of de vorm die je graag zou willen en bak deze in een voorverwarmde oven van 180° voor 5 minuten ( blijf in de buurt want dit kan heel snel gaan)

Breng ondertussen de chili op smaak en maak pikant naar eigen wens.

Dien dit alles warm op en geniet van de smaak. Deze saus kan je ook met toevoeging van kip of vis gebruiken en serveren met rijst of pasta en zo heb je een warme maaltijd, zonder vlees of vis met rijst is dit een ideale vegetarisch gerecht. 

Deze Bio - passata van Elvea is heerlijk, fijn van smaak en echt wel zijn label Bio waardig.   https://elvea.be/nl/elvea-gamma/passata