Chocolade banaanmuffin met iets minder suiker

17-10-2019

Iedereen weet dat chocolade en banaan een voltreffer zijn, iedereen weet ook dat banaan heel zoet is dus zeker een succes als je de klassieke suiker iets minder wil consumeren. Dus een recept met iets minder klassieke suiker maar wel met fruit als zoetmiddel zijn een geslaagde combinatie om een lekker gebakje te maken met en voor de kinderen ( en de rest van de straat, werk, ....) 

Benodigdheden:

250 g bloem ( ik koos voor spelt ) , 3 eieren , 4 el appelmoes ( vers gemaakt blijft de beste ) , 50 g suiker, 250 g margarine , 1 kl bakpoeder, 1 banaan ( 1/2 in schijfjes en 1/2 geprakt ) , 3 el cacao , schaafsel van 50 g donkere chocolade of druppels chocolade

Bereidingswijze:

Klop de boter zacht in een mengkom ( wij kozen voor onze Rode nieuwe trouwe vriend ) met de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de appelmoes en 1/2 geprakte banaan, meng tot een mooi geheel. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder door het mengsel , meng alles goed en voeg hierna de cacao toe.. Als alles 1 mooi geheel is dan voeg je het schaafsel of de smeltdruppels ( zo klein mogelijk kopen of snel wat hakken ) toe . 

Giet of breng met 2 lepels het in de vormpjes. Leg daarna enkele schijfjes banaan  in het deeg ( zowel zichtbaar als onzichtbaar ) wij kozen voor 2 stukjes banaan per cakeje, zo heb je een aanwezige smaak van banaan maar niet overdreven.

Plaats in de oven voor 20 minuten op 180°C .