Chocolademugcake kidsproof en iets gezonder

27-07-2019

Dat onze kids graag helpen in de keuken dat weten jullie ondertussen al maar sommige recepten die wij maken zijn zo eenvoudig dat de kids ze bijna alleen kunnen maken. Dit noem ik echt kidsproofrecepten en net daarom deel ik dit receptje met jullie. Het is een tussendoortje die een klein beetje  gezonder is dan de klassieke cake maar de portie is wel voor 2 kids. 

Benodigdheden: 

Ik werk in dit recept met praktische maten omdat dit voor de kids heel handig is en gewoon voor onszelf ook heel snel werken. 

4 afgestreken el zelfrijzende bloem, 1 afgestreken el cacaopoeder, 1 el kokosbloesemsuiker ( kristalsuiker mag zeker ook ), 5 el melk ( of plantaardige variant ) , 1 el olie of vetstof zonder sterke smaak

Bereidingswijze: 

Meng de droge ingrediĆ«nten ( bloem, suiker, cacao ) en voeg hierna de melk en vetstof bij. Zorg dat het 1 mooi geheel is, zijn er kleine brokjes probeer even met een vork wat kracht te zetten zodat alles mooi glad is. 

Giet dit mengsel in 1 kopje of kommetje en plaats voor 1 minuut in de microgolfoven op 900 Watt, dit kan wat afhankelijk zijn van je microgolfoven. 

Deze portie is voor 2 kids zeker genoeg, wij maken er altijd 3 porties van. Het is heerlijk als het lauw is en met vers rood fruit erbij maakt het nog iets beter in mijn ogen. 

Smakelijk van dit extraatje en vooral laat de kleine koks maar eens afmeten, mengen en smullen.