Comfort schotel met spek en zachtgekookt eitje

Genieten van heerlijk eten staat hier echt centraal, groentjes erbij voegen is dan ook wel mijn doel en met dit gerecht zijn beide acties geslaagd. Heerlijke comfort , genieten - zalige smaken en lekkere wintergroenten.
Benodigdheden ( voor 4 personen )
6 aardappelen, 200 g spek , 1 kleine pastinaak, 2 handjes vol spinazie , 4 eitjes , peper en zout, melk, 1/2 kl groentebouillon , vetstof
Bereidingswijze
Kook de aardappelen samen met de pastinaak gaar. Ondertussen laat je de spinazie slinken in een weinig vetstof en breng je goed op smaak. Haal de spinazie uit de pan en bak de spekjes kort ( zonder extra vetstof want ze bevatten al meer dan vetstof genoeg uit zichzelf ). Giet de aardappelen en pastinaak af en pureer met een weinig melk tot een smeuïge massa, breng op smaak met peper, zout en beetje groentebouillon. Voeg hierna de spekjes en spinazie aan toe. Schep in een schotel en hou warm in de oven ( je kan het ook onmiddellijk opdienen als de eitjes klaar zijn ).
Kook de eitjes gaar voor 4-5 minuten en laat onmiddellijk schrikken in ijskoud water.
Geniet van dit gerecht, de eenvoud van het koken - de zaligheid van smaken en de gelukkige gezichtjes aan tafel.