Comfortstoofpotje met tomaat

02-01-2021

Iedereen heeft voornemens voor het nieuwe jaar. Ik maak er altijd heel weinig maar stel wel enkele doelen op voor ons gezin en de zaak. Haalbaar en samen gekozen.Dit jaar wil ik nog meer eens vegetarisch eten voorschotelen aan ons gezin. Dit recept is zo een voorbeeldje. Je scoort zeker, kan er eindeloos mee variëren en gewoon het is makkelijk koken. Comfort staat hier op nummer 1.

Benodigdheden 

1/2 broccoli , 1/2 bloemkool ( als het geen grote is ), 2 wortelen , 1 groene en 1 rode paprika , 1 ui, 1 teentje look, 1 courgette, 2 blikken Elvea cubetti ( ik koos voor eentje met look extra en eentje met groenten extra ) , 1 zoete aardappel , 2 zakjes rijst ( ik koos voor wilde rijst mengeling ) , 1 el groentenbouillon, 1 p&z , 2 eitjes ( maar je kan er ook meer in doen naar eigen wens ) 

Bereidingswijze: 

Kook de rijst gaar. 

Reinig en versnijd alle groenten in grove stukken ( ik kies om het zo te doen omdat ik buiten de broccoli en bloemkool alles zal fijn maken). Stoom of blancheer de broccoli en bloemkool kort. Stoof de andere groenten samen met een weinig vetstof: Start met de look en ui te fruiten en voeg daarna de wortel - paprika toe. Daarna de zoete aardappel - courgette. Laat even stoven en overgiet daarna  met de Cubetti ( tomaat) . Voeg de groentebouillon toe en laat sudderen. Als de zoete aardappel zacht is dan kan je het geheel naar eigen wens even kort mixen - blenden of je kan het ook gewoon zo houden. Laat de saus nog even goed warm worden en breng verder op smaak zoals je wenst. 

Daarna voeg je de rijst toe in de schotel , broccoli en bloemkool iets hierna en hierna maak je de kuiltjes voor de eitjes. Breek het eitje boven het kuiltje en laat dit even stollen tot het eiwit gestold is. Daarna kan je deze heerlijke schotel opdienen. 

Maak je deze op voorhand dan doe je alle stappen tenzij de stappen met het ei, dit is dan voor op het moment zelf. 

Geniet van dit heerlijk comfortfood stoofpotje met Elvea, gemaakt met liefde voor de ingrediënten en zeker voor de tomaat.