Cracker met duurzame pesto van spinazie

10-10-2020

Een snelle lunch is iets waar we allemaal van dromen - aan denken maar ook vooral naar op zoek zijn. Deze pesto kan je even op voorhand maken en zo heb je toch wel enkele dagen plezier van. Ik koos voor een duurzame versie van pesto omdat ik het soms zo zonde kan vinden dat je een heel plantje basilicum nodig hebt in een pesto en heel veel pijnboompitjes ( denk maar eens hoeveel dit er zijn en vooral hoe duur dit is als ingrediënt ). Dus was dacht je van de seizoensgroente spinazie en zonnebloempitten? Betere keuze ? 

Benodigdheden 

100 g spinazie , 30 g zonnebloempitten ( als je deze even weekt zijn ze iets smeuïger ), 4 el olijfolie , peper en zout, rauwkost ( ik gebruikte veldsla, paprika, tomaat ) , crackers met smaak van ui ( net dat ietsje meer smaak die de lunch net dat iets beter doet smaken) 

Bereidingswijze

Maak de pesto, blend de spinazie met de olijfolie en zonnebloempitten tot een smerig geheel, breng goed op smaak met peper en zout. 

Beleg de cracker royaal met deze pesto en werk af met de rauwkost. Dien op en geniet van alle mooie kleuren - smaken en de fijne gezonde lunch. 

Meer info over deze cracker kan je vinden op