Crackers die altijd in onze kast zitten....

20-05-2018

Crackers kan je overal kopen, zijn altijd lekker maar wat zou je ervan vinden om ze zelf te kunnen maken. Dit recept bevat niet veel ingrediënten, niet duur in aankoop en altijd een succes. 

Voor degene die twijfelen aan hun kunsten op het vlak van bakken van crackers.... deze slagen altijd en zijn echt stevig om te kunnen dippen zonder dat je cracker in de dip zinkt :) 


Benodigdheden: 

80g zwarte sesamzaadjes, 80g witte sesamzaadjes, 80g lijnzaad, 60g chiazaadjes, snuifje zout, 250 ml water

Bereiding:

Meng alles in een grote bolkom en laat dit 15 min trekken, zodat de chiazaadjes het

water kunnen opnemen en het geheel een kleverige massa vormt.

Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de

bakplaat. ( trucje: leg een ander bakpapiertje over het mengsel op de bakplaat en rol

zo met een deegrol over het geheel). Bak de crackers gedurende 30 minuten in een

oven van 150 graden. Haal de crackers uit de oven, laat even afkoelen en breek of snijd

ze daarna in stukken ( wanneer ze uit de oven komen kan je ze vaak nog makkelijk in

gelijke stukken snijden, let op van de warme bakplaat) .


Je kan dit recept aanpassen zoals je zelf wilt, zorg enkel dat de chiazaadjes en lijnzaad aanwezig blijven , deze zorgen in combinatie met het water dat het mengsel gaat kleven en zo beter is om uit te rollen en zorgt voor de stevigheid in het koekje.