Crazy fruitijsjes

04-04-2018

Ingrediënten

½ potje aardbei, 1 banaan, 1 peer, 1 meloen , 1 soeplepel citroensap, 1 kiwi ( je kan hierin afwisselen of andere soorten fruit nemen afhankelijk van seizoen, smaken en leuke kleurtjes)

IJsvormpjes ( overal te koop, deze 2 soorten komen van de Flyingtiger en zijn echt prijs kwaliteit top )

Kies welke fruitsoorten je samen wil brengen ( bij banaan altijd een beetje citroensap toevoegen voor kleur en smaak optimaal te houden )

Bereidingswijze 

Mix deze in een maatbeker of de blender ( leuk effect van veel verschillende stukjes en kleurtjes naar 1 kleur ) Indien je geen pitjes wil van kiwi kan je deze zeven.. het oogt wel leuk die puntjes in het ijsje maar sommige kids zijn misschien geen fan hiervan.

Giet in de vormpjes. Als je helemaal gek wil gaan dan kan je in laagjes werken. Onderaan een laagje kiwi, daarboven een laagje banaan - meloen- citroen en daarboven een laagje aardbei -peer. De laagjes zijn zeker leuk bij de vormpjes waar je het ijsjes helemaal ziet. De raketijsjes krijgen concurrentie met onze variant.

Je kan hierbij nog yoghurt aan toevoegen of honing. Maar in mijn ogen en in het smaakpalet van de kids thuis is dit niet echt nodig. Het zal natuurlijk niet de structuur hebben van de ijsjes uit de winkel maar de kinderen zijn er dol op en de vezels die nog aanwezig zijn in het mengsel zorgen voor stevigheid en zorgen voor minder snel smelten ( jaja mama's oef oef oef!)


TIP:

Je kindje kan helpen bij:

- het pellen van de banaan

- steeltjes verwijderen aardbei en zeven aardbei ( pitjes )

- mixen of blenden van het fruit

- vullen vormen ( met hulp van mama )

Paniek voor het eten van dit ijsje en de mooie kledij van kindlief? Ik prik altijd op het stokje 2 gevouwen stukjes keukenpapier... vangt de eerste druppels op in de tijd dat jij als mama begint te vrezen voor vlekken ;)