Crumble die iets gezonder is

15-08-2018

Crumble is en blijft een recept waarmee je bij heel veel mensen kan scoren. In tijden van heel veel van 1 bepaald fruit in de tuin is dit ook ideaal omdat het een warme - lauwe of koude bereiding is om te serveren. Vaak is crumble wel ook garantie voor veel suiker en vet. Dit recept is met kleine aanpassingen toch iets gezonder. 

Ingrediënten: 75g Teffemeel ( mag ook ander meel ) 75 g havermout , 50 g notenmengeling, 75 g sojamargarine, 1 el kokosbloesemsuiker, snuifje zout , 3 appelen , handvol bessen

Schil de appel en snij in dunne maantjes of blokjes, schik deze in een ovenschotel samen met de bessen ( hierin kan je variëren naar wat je wil), meng daarna alle droge ingrediënten samen tot 1 geheel en meng goed, verdeel de kleine stukjes margarine onder dit mengsel en schep dit bovenop de appel en besjes. Verdeel gelijkmatig en plaats daarna 30 min in een oven van 180°C. Naar afwerking kan je zelf kiezen, vers fruit, yoghurt, nicecream erbij... dit gerecht is zowel warm - lauw als koud lekker, aan u de keuze!

Succes.