Custard met rood fruit

22-02-2021

Niks is heerlijker dan genieten van lauwe custard met wat rood fruit, hemels lekker en nostalgie ten top. Want wees eerlijk lauwe desertjes zijn toch het beste he.
Deze custard is er eentje om snel te maken, nooit meer te vergeten maar vooral van te genieten. Echt genieten

Benodigdheden ( voor 4 grote potjes ) 

500 ml halfvolle melk, 50 ml volle room, 1 vanillestokje of vanillesuiker, 4 eidooiers, 2 kl maïzena, 50 g kristalsuiker , rood fruit naar keuze 

Bereidingswijze

Verwarm de melk, room en merg van het vanillestokje op een zacht vuurtje , blijf zoveel als mogelijk onder het kookpunt. Ondertussen klop je in een bolkom de eidooiers samen met de suiker en maïzena tot een homogene massa, er mogen geen klontertjes meer inzitten. 

Daarna giet je beetje per beetje het warme melkmengsel bij de eidooiers onder voortdurend kloppen. Eens alles goed gemengd is plaats je deze terug op het vuur en klop je verder tot het indikt. Wanneer is het klaar? Wanneer je op de lepel kan een lijntje trekken en dit blijft een lijntje. 

Serveer de lauwwarme pudding met rood fruit en geniet. Je kan de pudding tot 2 dagen bewaren alhoewel ik betwijfel of je hem zo lang kan houden want hij is heerlijk. 


Ik koos voor de halfvolle melk en de volle room voor Campina . 

#samenwerking met Campina