Zoete aardappel burgers met quinoa 

02-04-2018

Altijd al gedroomd van je kids en manlief een burger te kunnen voorschotelen die geen vlees bevat en waar je toch mee zal scoren? Lees en maak dan snel dit onderstaande recept .... 

Benodigdheden : 2 zoete aardappels, 50 g quinoa ( ik gebruik vaak Quinoa in 2 kleuren, leuk voor eindresultaat), peper en zout, rijstolie.

Stoom of kook de zoete aardappel gaar, kook de quinoa ( ik voeg altijd bouillon toe en verse kruiden zo heeft de quinoa al een smaak en een beetje meer kleur ). Pureer de zoete aardappel en voeg hierbij de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en indien je wil kan je hier nog extra kruiden aan toevoegen. Maak platte schijven en wentel deze even in bloem ( zorgt dat het minder kleeft, ideaal voor het bakken) . Verwarm de rijstolie in de bakpan ( je mag gerust genoeg rijstolie in pan doen is ideaal om dit te bakken ) . Bak de burger gedurende 3 minuten aan elke kant en deze is klaar. Om het helemaal kidsvriendelijk te maken kan je ze in een vorm bakken en zo krijg je hartjes, wolkjes of wat je kapoen gek van is.

Hoe wij dit afwerken tot een echte burger en zo een gezonde burger maken? Wij prikken met dezelfde vorm als we de burgers hebben gemaakt wraps uit van No Fairytales ( zie rubriek: Waar ik niet meer zonder kan op deze blog) , dit geeft kleur - extra vezels en zit boordevol groenten. We schikken hierop de gebakken burger - salade - tomaat - komkommer en erna smeren we als hartige dip de Wonky gele paprika dip op. Wonky is een jong ondernemend merk die werk maakt van het verkleinen van de afvalberg van afgekeurde groenten. Het zijn leuke gezonde groentespreads die kleur geven aan je gerecht. 

Quinoa is een ideale vleesvervanger omdat het heel rijk is aan eiwitten. Rijk aan vitamines B2, E en de mineralen ijzer, koper en mangnesium. Ze bevatten wel koolhydraten ( meer of aardappelen). Het verzadigd wel meer of de meer gekende koolhydraten. Zoete aardappel is een groente dus hier halen we een portie groenten binnen.

Een succesrecept voor kids, bezoek en onszelf!

https://nofairytales.nl/ 

https://www.wonkyfood.be/