Structuur in ons gezin door de Succesplanner

19-10-2018

Ik ben van nature een heel onzeker - zenuwachtig persoon. Nu ben ik iemand die heel veel structuur wil om rust te krijgen in mijn eigen hoofd. 

Ik leef van lijstjes en boekjes maar bleef zoeken naar de juiste agenda. Vorig jaar leerde ik via Instagram de Succesplanner kennen. Nu was het in het begin zoeken naar hoe ik hier mee wou werken.  Maar na enkele weken ontdekte ik mijn structuur. Het gebruik van een kleur per soort activiteit. Ik gaf een kleur aan alles, roze voor mezelf ( heel weinig aanwezig ), geel voor het werk, blauw voor de kids en thuis en oranje voor het gezin. Ik heb weken dat ik er volledig in los ga en zelf een systeem inbouw om bijvoorbeeld nieuwe gewoontes aan te leren ( dit kan zijn van water drinken - groenten eten...) , speciale aanduidingen doe met washi tape. 

Ik zorg iedere week voor een mooie quote die mij goed doet. 

Ieder weekend vul ik hem in - werk ik hem af en bewonder ik hem eens. Genieten van mijn rust, genieten van mijn agenda. Iedere avond en morgen overloop ik alles eens en ik ervaar echt de rust - geen gepieker meer of zou ik iets vergeten zijn. 

Mijn nieuwe versie ligt al klaar voor 2019 en hij ziet er nog leuker uit. Iedere maand vul je je een evaluatie in, zoek je nieuwe doelen... Je moet eraan werken maar het loont in rust. Is het dat niet wat een mama zoekt soms, een beetje rust.... een beetje rust in het plannen en het zoeken naar een evenwicht. 


Kijk zeker eens op hun site en bewonder hun agenda systeem, het loont. 

Hun instagram is een pareltje van voorbeelden en motiverende quotes.