Wat drinken je kindjes dan? 

26-03-2018

Hoeveel keer ik deze vraag krijg kan ik bijna niet meer bijhouden.... Iedereen is heel benieuwd naar wat Madeleine en Wolraad drinken. 

Bij ons is het thuis altijd water, water en water. In de ochtend en de avond hun glaasje volle melk ( ja een  glaasje.... een fles is voor kleine kindjes, hier drinken we uit een mooie kunststof beker) .

Als het feest is , we gaan eten dan mogen ze 1 limonade voor de hele tijd en de rest weer water. Ze vragen zelf al vaak gewoon al water in plaats van limonade maar ze mogen dit bij uitzondering. Waarom kies ik limonade en geen light - variant. Men blijft nog onzeker over de gevolgen van zoetstoffen, dat is mijn reden 1. Maar mijn grootste reden is dat zoetstoffen de prikkel naar suiker  in je hersenen zo groot maken dat dit een ongewone drang naar zoet geeft aan het kind. Nu is dat net wat ik wil vermijden voor de kinderen als onszelf. Dus hier komen geen ligt- zero varianten in huis. Ikzelf kan trots zeggen dat ik al meer of een jaar niks meer van frisdranken - suikerhoudende drankjes drink.