Kleine doelen met een groot effect

12-10-2018

Als mama ben je altijd de eerste om jezelf aan de kant te schuiven. Ik ben hier volledig schuldig aan dus daarom misschien dat ik dit schrijf dan. Ik verplicht mezelf om 1 moment hoe klein het ook is voor mezelf te reserveren per week. Maar ik slaag er helemaal niet in iedere week maar ik werk hieraan. 

Als mama stel je jezelf te vaak achter alle andere leden van je gezin, in mijn ogen heel normaal maar het mag ook anders. 

Wat zijn dan bijvoorbeeld mijn ultieme momenten voor mezelf, afspreken met een vriendin een bezoek aan kapper of schoonheidsspecialiste ... Klinkt misschien wat raar de laatste 2 maar dat ene uur doet mij echt ontspannen. Het is niet wekelijks maar is mijn moment, gsm ligt weg en ik spreek - lach en geniet. Uiterlijk is al altijd belangrijk geweest in mijn leven en als mama moet je ook hier blijven aan werken. Ik wil niet zeggen dat uiterlijk alles is maar je blijft een jonge vrouw - echtgenote van en een fiere mama. Als mama doe je alles om je kids zo verzorgd mogelijk naar school - opvang te sturen waarom dan niet die zorgen voor jezelf? Het moeten helemaal geen dure kleren zijn of dure schoenen. Maar wees fier over je lichaam ook na de kids.