Easy wok met kip

11-08-2021

Hier dromen wij heel vaak terug naar onze reizen naar Azië. Het blijft al even bij dromen maar wij gaan zeker eens met onze kids naar daar. Leren hen die cultuur kennen en het overheerlijke eten. Nu droom ik ook graag weg met lekker eten en dit gerecht doet me instant dromen van onze reizen daar... Een eenvoudig sausje maakt het nog makkelijker en vooral heel erg lekker. 

Ingrediënten 

100 g boontjes, 1/2 courgette, 1 ui , 2 dubbele kipfilets, volkoren pasta, sesamzaadjes ( als afwerking ) , yakitori saus ( als marinade ) , hittebestendige olie 

Bereidingswijze 

Versnijd de kip in fijnere reepjes en meng deze samen met 6 eetlepels yakitori saus in een diep bord. Zet dit afgedekt in de koelkast. 

Ondertussen kook je de pasta gaar

Reinig en versnijd de groenten ( boontjes toppen en in 2) , courgette in halve maantjes, ui in kleine stukjes. Blancheer de boontjes kort in kokend water . Wok daarna in de wokpan de stukjes courgette en ui  in hete olie . Voeg de kip toe en laat goed bakken. Daarna voeg je de geblancheerde boontjes toe. Als laatste voeg je de pasta toe en werk af met sesamzaadjes en eventueel verse kruiden. 

Geniet van het heerlijke makkelijke receptje en vooral probeer eens met stokjes te eten, wedden dat het een leuke maaltijd zal worden samen?