Een jaar werken aan huidverbetering met begeleiding van de Duinbergen Clinic en de producten van Environ

20-11-2018

De puberteit en mijn huid

Sinds mijn 11de  is mijn huid een ware strijd. Ik heb heel veel dermatologen gezien - dokters en ken heel het gamma van apotheek tot parfumerie uit me hoofd. 

Het begon allemaal met de puberteit en de bijhorend acné, ik had heel zware acné maar gelukkig ook ouders die echt wel alle kansen namen die er waren om dit te verbeteren. Ik ging voor speciale behandelingen naar de schoonheidsspecialiste, dermatologen , dokters, alternatieve medicatie en zelf koos ik 3 keer voor een kuur Roacutane. Dit bracht heel veel oplossing op dat moment ( met uitzondering dat ik maanden geen lenzen meer kon verdragen...) maar ook veel schade wat later bleek. 


Make- up en de parfumerie

Met make-up kon ik veel wegsteken, maar daarna kreeg ik terug meer acné... de pil nemen was ook een oplossing en inderdaad ik zag wel iets van beterschap. Maar 1 avond de make-up niet afnemen of een fout product smeren resulteerde terug in een opstoot. Ik moet jullie niet vertellen hoe je je hierbij voelt als meisje. Ik ging al mijn mogelijke budgetten uitgeven om mijn gezicht iets beter te krijgen. De zoektocht bleef verder gaan en de parfumerie met de dure producten leerde ik ook meer en meer kennen. Ik probeerde van de basic tot de duurste gamma's, de eerste positieve gedachten rond verbetering waren telkens voldoende om terug te  hopen dat ik eindelijk de oplossing gevonden had, maar make-up bleef nodig.

Ik ken bijna alle merken van de parfumerie - apotheek en ik weet alle ingrediënten ... ik denk soms dat ze mij missen in de gekende parfumerie. 

Na mijn 2 keizersnedes was dit het eerste wat ik zelf deed, je kan nu denken wat een raar iemand ben jij. Maar iemand die zich echt schaamt snapt dit volledig. 

De stap om er echt aan te werken

Toen Madeleine bijna 2 jaar was besloot ik om er nu echt iets aan te gaan doen, ik wou als mama terug soms een klein beetje tijd voor mezelf en ik ging ervoor. Ik maakte een afspraak voor een huidanalyse en intake in de Duinbergen Clinic en zo kwam ik in contact met de oplossing  voor mijn huid. Na de heel grondige analyse van mijn huid met foto's, metingen van vocht, vetgehalte, elasticiteit,.... bleek dat mijn huid nog een blijvende schade had van mijn periodes Roacutane. Ik mocht zelf mijn prioriteitsdoelen stellen en kreeg daarna een kennismakingsbehandeling met de producten. Mijn prioriteit was zoals je kon denken de acné en de verwijde poriën. 

Ik ging naar huis met een A4 blad schema wat te doen per dag, want werken met Environ heeft soms een legende nodig om te starten maar eenmaal je het kent is het een gewoonte. Het A4-blad kwam in mijn kast te hangen en ik kon starten. Ik keek iedere dag uit naar die 3 minuten tijd in de ochtend en  avond voor mezelf. Het was genieten voor 3 minuten.. toen ik na enkele dagen al opmerkte dat mijn huid in mijn ogen steeds beter kwam werden mijn mama en vriendinnen overstelpt van 'jaja' selfies van mij en dit keer durfde ik zonder filter.

Reinigen doe je met zowel een olie als melk, toner , daarna een  serum en afsluiten met een crème. Overdag altijd zonnebescherming. Environ staat hierop omdat zonneschade je huid zo kapot maakt en vooral de producten van Environ net met Vit. A zijn en dit in combinatie met de zon geen goed idee zijn. Dat de zon niet goed is dat weten wij, maar dat hij zo een schade kan aanrichten dat zie je pas op de foto's die ze nemen bij de intake en vervolgscans.

Werkt het snel?

Na iets meer dan een maand volgde een eerste check- up en kon ik zien dat mijn huid al wat vooruit ging. Ik kon starten met extra's. De zuren... in het voorjaar volgde ik een kuur van Lacm en hier zag ik week na week mijn gezicht veel fijner worden, de fijne lijntjes verdwenen als sneeuw voor de zon en mijn huid zag er mooi uit zonder meer.  Nu zit ik na een jaar op Avst 3, je klimt bij Environ van 1 - 5 ( als je huid dit aankan ten minste), telkens ga je als je huid gewoon is aan deze crème eentje hoger. Ook het serum enzo kan aangepast worden aan je specifieke noden maar de reiniging - Rad ( zonnebescherming) blijft. 

Mijn dagen zonder make-up nu? 

Ik kan eerlijk zeggen dat de begeleiding van Duinbergen Clinic, de producten van Environ mij een nieuwe adem hebben gegeven. Ik kom buiten zonder make-up, enkel wat oogmake-up omdat ik kleine oogjes heb en die wat in de kijker wil zetten. Poeders en foundation staan in de kast tenzij ik echt ergens speciaal naar toe moet en iets meer wil maar eigenlijk is dit maximum nog 1 keer per 2 weken bijna. 

Of dat dus een wonder is? Ja, als je nooit bent buitengekomen zonder make-up aan uit schaamte voor je gezicht en je nu zonder probleem een dag gaat werken zonder make-up is dit echt een stap vooruit.  

Gisteren deden we terug een scan van het gezicht ( zie foto hieronder ) , ik heb overal grote sprongen gemaakt enkel bij de pigmentatie moest ik ook eerlijk toegeven dat ik mijn Rad soms wel eens vergeet dus dit is mijn aandachtspuntje vanaf nu. 

Op de foto kan je zien de ontstekingen die aanwezig zijn. 1 extra, de foto rechts ( nu ) is een beetje vertekend omdat ik net vorige week epilaties in mijn gezicht heb laten doen en wat raad je ik reageer hierop met jaja Acné. Maar vanaf ik terug foto's heb en deze opstoot voorbij is deel ik pas echt de voor en na. Want geloof me die is immens. 

Excuses voor de Halloweenfoto maar voor mij is dit pure trots. Dit alles kan ik alleen maar jullie schrijven omdat ik de stap nam voor deze huidverbetering, de juiste intake - begeleiding en opvolging kreeg en de warme lieve woorden van Medispa van Duinbergen Clinic. 

https://www.medispa.be/behandelingen/gelaatsbehandelingen/