Een schotel vol schatten uit de zee - grond en uit de boom

18-05-2020

Kinderen en vis die niet in een korstje zitten zijn meestal een onderneming, meng hierbij enkele groenten en het komt een zaak van groot belang om hiermee te scoren. Maar misschien heb ik de oplossing.. 

Als we de visjes nu verstoppen in een smakelijk gezonder sausje met sst groenten in en hierbij enkele groenten serveren maar ook 1 soort fruit, dan scoren we toch e? 

Benodigdheden: ( voor 4 personen ) 

Voor de saus: 

 1/2 courgette ( ik koos zonder schil vandaag want wou een gele saus ), 150 ml volle melk , curry

Voor de schotel: 

300 g kabeljauw of andere witte vis, 20 st scampi,100 g garnaal 2 wortelen, 1/4 bloemkool, 100 g geraspte witte kool, 1 zoete appel 

Bereidingswijze

Reinig en versnijd de groenten, stoom kort de de vis en groenten gaar ( zo bespaar je veel tijd in de oven) . Vis 3 minuten en groenten 4 minuten. 

Stoof in een kommetje de courgette zacht, laat de laaste 5 min curry meestoven ( dit mag een grote portie zijn, maakt het echt lekker), giet dit hierna in een maatbeker en meng met de melk en mix of blend tot een fijne saus, indien te dun kan je het nog even indikken op het vuur. Breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout en curry.( ja wij zijn fan van curry).

Schik alles mooi in de schotel en overgiet met de saus, 

In de oven bakken voor 30 min op 180°C. 

Geniet van dit lekkers , geniet van alle verborgen schatten.