Een weekplanning voor 4 dagen

08-01-2020

Dagelijks krijg ik de vraag hoe ik het doe, gezond koken - bedrijf - kids .. Voor mij is koken een passie dus alle tijd die hierin gaat is dan ook niet erg maar toch probeer ik dat tijdens de week echt wel te beperken. Ja ook wij hebben echt wel vaak heel krap schema aan tijd. Ik probeer de zondag te koken voor even ( vaak is een voormiddag genoeg) en zo heb ik eten voor 4 maaltijden, wij doen in het weekend nooit niet veel, manlief werkt bureauwerk bij en ik probeer veel uit te testen in de keuken maar ook gewoon het huishouden onder handen nemen. 

Ik maak op vrijdag of donderdagavond een lijstje op van wat we gaan maken - boodschappenlijstje erbij maar ook onze agenda. Dit is toch wel een grote factor in het verhaal. Wanneer zijn we thuis, ben ik thuis of hebben we wel veel tijd om nog een voorbereiding extra te doen die avond. 

Hieronder kan je het voorbeeld vinden van een lijstje dat ik opstel van menu planning Het bijhorende boodschappenlijstje. De vaste keukenvoorraad tel ik hier wel niet bij. Maar geloof me zo koken doet je echt wel besparen op een positieve gezonde manier en je koelkast zal je dankbaar zijn. 


Onze tips : 

- hou je aan het lijstje maar freak niet als iets anders net op je pad komt, heel veel bereidingen zijn een dag langer goed of kan je vaak zelf invriezen. Dus waarom paniek, geniet van die onverwachte lunch. 

- de laatste avond van de weekplanning of de avond erna houden wij meestal restjesavond, een omelet - groentestaart of zelf wraps zijn ideaal om de restjes in te gebruiken. Dus genieten van dit alles. 

- wij hebben altijd enkele noodmaaltijden of toch de ingrediënten in huis, groenten voor soep hebben wij altijd wel ( want geloof me je hebt niet veel nodig om soep te maken) , eitjes, diepvriesvis ( zalm meestal ) , maar ook gemalen kaas en ham ( want Macaroni kan een kinderdag doen slagen in nood ook al steekt mama er stiekem groentjes bij ) 


De verschillende recepten kan je vinden bij de recepten met de vermelding WP naast het gerecht. Of via de link in mijn instagram. Ik ben hier nog mee bezig, dus misschien klopt het nog niet helemaal. 

Heel veel succes, ga ervoor, probeer het eens en vooral geniet van het koken en geniet er samen van aan tafel.