Eenvoudig pittig vegetarisch wokgerecht

05-10-2018

Enkele avonden per week kook ik eens iets extra voor manlief en mij. Terwijl we dan de agenda's overlopen, de dag bespreken en eens rustig de tijd hebben om te spreken.  Oosters is iets wat dan soms wel aan de beurt is, alhoewel de kids wok heel lekker vinden.

Nu heb ik een pikante eenvoudige vegetarische wok gemaakt en eerlijk is eerlijk, hij was echt lekker. Ik zal jullie mijn geheimen prijsgeven ( of toch bijna allemaal). 

Eerst fruit ik de gember met harissa in hete olie en voeg hierna onmiddellijk alle groenten toe. Vandaag koos ik voor boerenkool - rode ui - selder - peultjes - prei - koriander. Je kan hier zelf zoveel als je zelf wil aan wisselen of veranderen of toevoegen. Hier was het : wat hebben we nog in huis. Hierna blus ik met de kokoscrème ( die ik oplos in 100 ml water en met vorkje wat losklop).

Ik kruid met nog wat harissa - chili en dien op met rijst. Net voor het opdienen verdeel ik de stukjes zijden tofu onder dit geheel en laat dit beetje versmelten. Waarom koos ik zijden tofu hiervoor. Manlief is geen fan van tofu - de typsiche sojaboonsmaak, zo kan ik deze subtiel wegsteken. Win win en ik giechel heel subtiel als hij zegt dat is nu eens lekker si!