Eenvoudige havermoutkoekjes die de kinderen volledig alleen kunnen maken.
Dit recept is zo eenvoudig , zo makkelijk en je hebt bijna altijd alles ook gewoon in huis. Hier maken de kinderen dit volledig alleen enkel het afmeten doe ik nog.
Benodigdheden: 4 bananen , 200 g havermout eventueel kan je ook nootjes, cranberry, fondant chocolade toevoegen om het geheel leuker af te werken. Wil je graag nog wat extra smaak dan kan je 1 el amandelpasta toevoegen. Heb je dit niet in huis maar wil je het toch iets meer smaak geven ( is in mijn ogen niet nodig maar ieder zijn mening ) dan kan je speculoospasta toevoegen of pindakaas. Let op dit levert wel energie en geraffineerde suikers.
Dit is een recept zonder geraffineerde suikers en scoor je toch heel goed bij je kinderen, dit is pure Win Win dus.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Je plet de bananen ( met een stamper gaat dit heel vlot en kunnen de kinderen volledig doen) tot een dikke massa, daarna voeg je de havermout toe en meng je dit geheel heel goed tot 1 massa.
Verdeel nu deze massa op een rooster met bakpapier of bakmatje met 2 lepels. Probeer gelijke hoeveelheden te nemen zodat de baktijd gelijk is. Je kan het nu afwerken met nootjes, gedroogde vruchten of druppels fondant.
Bak deze koekjes gedurende 20 min of tot de randjes goudbruin kleuren en laat ze daarna afkoelen op een taartrooster.
Je kan deze koekjes 2 dagen bewaren in een afgesloten doos. ( door de banaan bederven ze heel snel) Maar wees gerust meestal gaan ze niet zolang mee ;)