Eenvoudige zoete stengels

25-11-2018

Iedereen heeft in de kast wel soepstengels staan of wil dat zeker kopen. Want met de kids hoe klein ze ook zijn kan je hiermee heel leuke dingen maken. Chocolade en sprinkels mogen ook eens als extra dus daarom dit recept.

Benodigdheden:

- soepstengels ( niet te dik anders teveel droge koek)

- chocolade ( wij smelten altijd een potje fondant en portie ruby maar andere kan ook )

- sprinkels, hagelslag, .... ( alles wat klein is en makkelijk kleeft )


Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au bain marie, dit is een veilige methode voor jezelf maar ook de eenvoudigste methode met meest oog op succes. Ondertussen verdeel je alle sprinkels en versieringen over enkele potjes op de tafel.

Als de chocolade gesmolten is zet je deze kom ( let op kan warm zijn dus helpen met de kids) op tafel en het versieren kan starten. Dompelen in de chocolade, dompelen in de versiering of zelf op kleven in en patroon. Alles is mogelijk. 

Daarna even het laten opstijven en klaar is het, smakelijk

Tip om het opstijven makkelijk en vooral proper te laten verlopen? Tuurlijk heb ik een tip, neem een hoog glas en plaats hier zo de stokjes in, zo kleven ze niet aan elkaar en gaat het makkelijk en proper. 

Heel veel succes en smakelijk.