Frisse salade met een kruidensausje

12-06-2020

Het mooie weer leent zich perfect voor een picknick of om de boterhammen te vervangen door een frisse salade. Heel vaak zien we salades met mayonaise als sausje want groenten alleen zijn maar droog zeggen de kids dan. Nu heb ik al een tijdje een sausje die je salade naar een hoger niveau tilt maar ook gewoon heerlijk is. Je kan er eindeloos mee variëren. Dus ontwikkelde ik voor Campina deze frisse salade met een kruidensausje van verse kaas. 

Benodigdheden ( voor het sausje en salades naar keuze , sausje voldoende voor 4 salades ) 

Sausje 

1 potje halfvolle verse kaas, 5 takjes dille, 5 stengels bieslook, 3 takjes peterselie, 2 takjes basilicum, 1 el parmezaanse kaas, zwarte peper , snuifje zout

Salade

parelcouscous, krulsalade, granaatappelpitjes , kerstomaatjes, sesamzaadjes, erwtjes, snijbonen 

Bereidingswijze

Kook de parelcouscous gaar. Reinig en versnijd ondertussen de groenten. Snijd de snijbonen in fijne reepjes, blancheer deze kort samen met de erwtjes ( 3 min is voldoende ). 

Maak in de blender het kruidensausje, meng alle ingrediënten en blend tot je een fijn geheel hebt. Breng op smaak met peper en zout. 

Stel je bordje - kommetje of lunchbox samen met alle groentjes - parelcouscous en de sesamzaadjes. Dien op met dit heerlijke verfrissende kruidensausje.