Frittata uit de Philips Airfryer

02-05-2021

Niks zo makkelijk of alles in 1 schotel maken. Het bak accessoire van Philips is dan ook meer ideaal om dit mogelijk te maken. Dus een heerlijke veggie frittata klaar in 24 minuten, zeker en vast en dit allemaal uit 1 schotel. 

Benodigdheden 

1/2 ui, 3 eitjes , 100 ml room, 50 g feta kaas, 1 el olijfolie, 1 wortel , 1/2 rode paprika,1 zoete aardappel, 10 kerstomaatjes , peper en zout

Bereidingswijze 

Reinig en versnijd de groenten en snijd in kleine reepjes. Meng deze ( met uitzondering van de tomaatjes ) met 1/2 lepel olijfolie en bak ze voor 14 min op 180° in het bak accessoire. Roer enkele keren om. 

Ondertussen maak je het mengsel van ei, room, feta, kruiden en tomaatjes.  Giet dit na de 14 min over het geheel en meng even kort. Bak nu voor 10 min op 180°C en geniet hierna van een heerlijke smaakvolle veggie frittata .

Je kan deze nog pimpen met stukjes spek die je even kort meebakt ( 1 min op 180°C bij de groenten ) of reepjes gerookte zalm die je in het eimengsel brengt. Ook de groenten kan je naar eigen smaak en keuze aanvullen dus geniet van het creatief zijn. 

Ik maakte dit gerecht klaar in de nieuwste Airfryer van Philips, na een prachtige online kookles met Sofie Dumont kon ik aan de slag thuis. Nu heb ik al enkele toppers ontdekt die ik hierin kan maken dus stay tuned voor meer lekkere gerechten.  

Het is dus veel meer dan frietjes bakken met de Airfryer.

Meer info over het type Airfryer die ik kreeg kan je vinden via deze link 

https://www.philips.be/c-m-ho/koken/airfryer-topic/airfryer-xxl

#collab #gekregen