Ga eens naar de hoeve zelf 

02-11-2018

Als je mijn kids vraagt waar ze graag gaan winkelen? Dan zit den boer er zeker bij......

Wij wonen in een land waar landbouw echt nog aanwezig is en er nog vele lokale winkels zijn. Iedereen weet wel ergens in zijn dorp of nabije omgeving een lokale winkel zijn: hoeve slager, hoeve winkel met zuivel, plukboerderij,.....

Aankopen

Ga eens met de kinderen naar zo een winkel om je producten. Je hoeft er niet al je inkopen te doen maar waarom eens niet vlees halen, verse eitjes of verse zuivel... Je voelt de authenticiteit als je op de hoeve aankomt en de warmte die je gratis erbij krijgt doet je goed en doet je kinderen nog meer goed. Hun prangende vragen over de oorsprong van melk krijgen hier heel snel gehoor .. kinderen luisteren gefascineerd en thuis genieten ze nog eens extra na. 

Waarom kunnen wij deze korte keten niet extra steunen, als iedereen al 1 keer naar een hoevewinkel gaat ... het is vers, korte keten, authenticiteit, goed voor het milieu en je krijgt echt wel kwaliteit. 

Het kan echt

Je hebt hier in onze regio: 100% West - Vlaams en ook Lekker Oost-Vlaams die beide werken aan het bekender maken van hun eigen producten. Het kan echt, het nieuwe ziekenhuis in Knokke Az Zeno gaat verder in hun holistische manier van genezen, ook hun eten komt zo lokaal, korte keten mogelijk. Het is niet altijd evident maar als je weet dat ze samenwerken met een Bio boer op nog geen km verder dan weet je toch dat ze er echt werk van maken, bijna enkel vis kiezen uit de Noordzee... Kunnen de anderen dan niet volgen? 

Rikolto ( de gekende Vredeseilanden ) gaan ook met deze strijd naar de scholen met het project Good food @ school, met kleine stappen gezonder leven en meer korte keten. 

Prachtig toch? Dus vanaf nu allemaal soms eens lokaal iets gaan kopen?