Gegrilde groentenschotel

10-06-2021

Zalige geuren komen uit de oven, de dampende schotel komt hierna op tafel en alle ogen fonkelen bij het zien van deze schotel. De heerlijkheid van gegrilde groenten, ricotta en de zaligheid van een tomatensaus. Niks zal deze schotel en zijn succes in de weg staan.

Benodigdheden :

1/2 groene courgette, 1/2 gele courgette , 1 aubergine , 1 gele paprika, 1 fles polpa van Elvea, 1 potje van 200 g ricotta , 1 mozzarella , 100 g zonnebloempitten, 100 ml zonnebloemolie, 10 basislicumblaadjes , peper en zout
( de rest van de groenten gaan samen met een potje tomatenconcentraat van Elvea een heerlijke soep vormen voor deze avond)


Bereidingswijze


Reinig en versnijd de groenten in lange repen. Grill deze in een grillpan met een weinig vetstof en breng op smaak. 

Ondertussen kan je de pesto maken met de zonnebloempitten ( veel goedkoper dan pijnboompitten ) - zonnebloemolie en basilicumblaadjes - peper en zout. Mix alles samen in de blender tot een mooie stevige pesto. Breng goed op smaak met peper en zout. 

Meng de pesto met de ricotta tot een mooi geheel.
Schik onderaan in de schotel de polpa, beleg met de 2 kleuren courgette en verdeel hierboven de ricotta met pesto. Schik hierop de aubergine en paprika en daarna terug een laagje pulpo. Schik bovenop de mozzarella en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de schotel voor 30 min in een oven van 200° C en ondertussen kan je de keuken even onder handen nemen, met de kids even een gezelschapsspel spelen of gewoon even genieten. Voor een geslaagd korstje kan je deze even onder de grill plaatsen ... ( blijf nu zeker in de buurt want dit gaat heel snel ) 

Gegrilde groenten zullen vanaf nu nooit meer saai smaken met dit recept. Heerlijke smeuïge saus en dat korstje bovenaan die scoort instant. 

Dit gerecht is een samenwerking met Elvea. Ik koos voor Polpa voor de rijke smaak van tomaat. de fijne structuur maakt deze ideaal voor in dit gerecht.