Gepofte chocolade-koekje

30-05-2018

Wil je samen met de kids snel een dessertje maken? Een dessertje met chocolade, snel klaar en die scoort bij iedereen? Dan is dit recept misschien de oplossing. 

Wanneer je chocolade zegt, gepofte spelt of quinoa dan gaat iedereen kijken, oogghh lijkt me lekker. Volgt de vraag heel snel? Moeilijk te maken? 

Dit is zoals ik heel vaak noteer een heel eenvoudig recept. Ik ben fan van snelle recepten, eenvoudige recepten. Zo is koken met de kinderen heel leuk!

Dit recept maken onze kids helemaal alleen, enkel de chocolade smelten help ik bij. Dus wees gerust iedereen kan dit maken als een kleuter van 4 jaar en een peuter van 2 jaar dit al kunnen maken. 

Wat heb je precies nodig? 2 kopjes gepofte spelt , 2 kopjes gepofte quinoa, 200 g pure chocolade en 1 el amandelpasta of notenpasta. 

( je kan eindeloos variƫren met dit basisrecept of kiezen voor andere variant chocolade maar dan heb je niet meer het gezonde van dit recept. Heb je geen amandel- of notenpasta dan kan je kiezen voor pindakaas of speculoospasta, ook hier moet je dan onmiddellijk rekening houden met de extra energetische waarde.)


Smelt de chocolade au bain marie en haal daarna de kom chocolade van de warme pot met water. Voeg de lepel amandelpasta toe en meng dit mooi tot 1 geheel. Giet daarna de gepofte quinoa en spelt doorheen het chocolademengsel en probeer alles te omhullen met chocolade. Is er nog teveel chocolade in de kom voeg dan nog een beetje gepofte quinoa of spelt bij. Wanneer alle chocolade een plaatsje kreeg rond de gepofte quinoa of spelt kan je dit met 2 lepels schikken op een boterpapier of velletje bakpapier en kan dit mengsel gaan opstijven. 

Vanaf nu kan je genieten van dit heerlijke dessertje!