Gevulde rolletjes met gehakt

01-11-2020

Rode kool, witte kool , groene kool. Mooie kleuren maar heel vaak niet de favoriet van de kids of meerdere mensen aan tafel. Dus ga ik hiermee aan de slag, geloof me heerlijke verrassende combinatie en gewoon ook lekker. 

Benodigdheden : ( voor 4 personen ) 

enkele blaadjes rode kool en witte kool ( de restjes kan je in stoofpotje verwerken of met appeltjes stoven , geloof me heerlijk ) , 400 g gehakt ( maken wij zelf met heerlijke stukjes vlees ) , 150 g  rijst, tomaten passata, 2 teentje look , 1 ui, basilicum,  50 gemalen kaas , 1 el tomatenpuree of pomo e legumi  ( de rest kan in de soep :) ) 

Bereidingswijze : 

Kook de rijst  gaar in ruim water, blancheer ondertussen de rode en witte kool blaadjes kort in kokend water ( let op eerst witte kool en dan pas rode kool , je zal wel zien waarom ) 

Stoof ondertussen 2 teentjes look en ui gaar en blus met de passata. Indien de stukjes ui en look te groot gesneden zijn kan je deze even glad mixen , de ogen zien alles van de kids 

Maak een mengsel van het gehakt, gekookte rijst, tomatenpuree en kaas . Vul ieder koolblad op en rol op zoals een pannenkoek. Dit mengsel kan je ook afwerken tot hamburgers, is heerlijk. 

Giet in een ovenschotel royaal de saus en schik hierop de rolletjes, werk af met wat basilicum en plaats in een oven voor 30 min op 180°C, je kan de rolletjes ook overgieten met de saus zo droogt het veel minder snel uit. Deed ik ook na het nemen van de foto :) 

Geniet van rode en witte kool zoals je nog nooit eerder deed, rolletjes zijn het nieuwe gerecht in jullie keuken. Geloof me .