Gezond eenvoudig bananenijsje

03-04-2019

De vakantie staat voor de deur en dan is koken met de kinderen altijd een succes. Dit recept is heel eenvoudig, gezond en snel klaar. Ideaal met de kids dus. Wie weet heb je deze vakantie wel een overdosis aan chocolade in huis en kan dit recept je perfect helpen bij het consumeren van deze berg chocolade. 


Benodigdheden:

2 bananen, chocolade ( fondant of melk), kokospoeder, nootjes, houten stokjes

Bereidingswijze:

Vooraf:

Snijd de banaan in 3 en steek in ieder stukje banaan heel voorzichtig een houten stokje. Leg de stukjes banaan op een stokje voor 2 uur in de diepvries. 

Afwerking: 

Smelt de chocolade au bain marie, dompel hierna de banaan in de chocolade. Laat de overtollige chocolade afdruipen. Kies daarna welke dip je wil en dompel de banaan - chocolade in de dip. Laat nog even de chocolade opstijven en het ijsje is klaar. Geniet van dit gezonde ijsje. Het is nog gezonder als je fondant gebruikt maar meestal zijn de kids hier niet zo fan van.