Gezond gevogelte stoofpotje
Iedereen kent wel gyros, ahja vlees - kruiden en veel groenten he. Maar daar wil ik toch even op in gaan. De meeste gyros die men verkoopt is minderwaardig vlees en als we eerlijk zijn, zoveel groenten zitten er niet bij en die kruidige saus maakt verdachte vlekken soms, dus ik dacht. Wij maken eens onze versie hiervan.

Benodigdheden ( voor 4 personen )
500 g kippenborst ( versnijd je in reepjes ), 1/3 bloemkool ( de rest kan je bijvoorbeeld in soep doen ) , 1 courgette, 1 rode paprika , 1 groene paprika, kleine uitjes of 1 grote ui, 3 teentjes look , 4 wortelen, currypoeder, paprikapoeder, groentebouillon, 150 ml water
Bereidingswijze:
Reinig en versnijd de groenten. Dit mag zeker in grove stukken want het is een stoofpotje. Pers de look. Laat vetstof smelten en fruit de ui samen met de look, voeg hierna de kip toe. Laat de kip even aankleuren, en voeg daarna de wortel en paprika toe. Laat dit stoven op een zacht vuurtje. Voeg na enkele minuten de courgette en bloemkool toe. Overgiet dit mengsel met je zelfgemaakte kruidensausje ( 150 ml water, 1 kl paprikapoeder, 1 kl curry en 1 kl groentebouillon ) Laat dit verder sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig eens om. Dien op met volwaardige rijst - aardappelen, je kan het afwerken met koriander.
Geniet van deze topper met het hele gezin. Je kan het gerecht perfect een dag op voorhand maken .