Gezonder taartje met geitenkaas en tomaat

02-02-2020

Brunchen op zondag. In een druk leven is 1 morgen het eens rustiger aandoen echt wel meer dan welkom. Ik kook meestal dan iets speciaal om zo echt wel met het gezin te kunnen genieten van dit alles. Vandaag staat er een taartje van geitenkaas en tomaat op het menu, geloof me heerlijk bij een brunch....


Benodigdheden:

Voor 4 taartjes

Pizzadeeg 1 rechthoek van 25 op 25 cm ( homemade of aangekocht ) , 200 g zachte geitenkaas , tomaatjes in verschillende kleuren, honing , curry , peper en zout.

Bereidingswijze:

Steek een mooie ronde vorm uit, uit het pizzadeeg . Indien je geen ronde steekvorm hebt kan je makkelijk een soepkommetje omdraaien. Leg deze op het bakpapier en beleg met de geitenkaas, curry, peper en zout. Snijd uit de restjes pizzadeeg lange fijne reepjes en beleg het deeg in een ruitjesvorm met de reepjes. Plaats in de oven en bak voor 10 min op 180 °C. Na 10 minuten haal je de taartjes er even uit en beleg je ze met de tomaatjes en overgiet je met een beetje honing. Laat nog 10 min verder bakken in de oven en geniet daarna van deze hartige zoete taartjes.


Ik koos voor deze bereiding voor de Toma'color. Je kan ook een grotere taart maken en misschien wel oxo spelen met de tomaatjes.