Gezonde Popcorn

24-04-2018

Wanneer we denken aan film, gezellige herfstavonden voor tv of een zondagmiddag een animatiefilm samen bekijken onder een deken... dan denken we altijd aan ongezonde snacks voor hierbij.... Snoepjes, wafels,.... Popcorn

Nu heb ik een tijdje geleden een recept ontdekt van Ellen Charlotte Marie, een prachtvrouw die fantastisch gezond kan koken.....

Omdat het zo een succes is hier en bij bezoek wil ik het graag met jullie delen.....

100 g maïs geschikt voor popcorn te maken, 1 el maïsolie, 1 el kokosolie en 2 el ahornsiroop, 1 koffielepel vanille-extract .

Je doet de maïsolie in een kookpan, je laat deze warm worden en voegt daarna de maïs toe, zet onmiddellijk het deksel hierop want het kan snel gaan.... Wacht daarna tot je het begint te horen poffen en schud soms eens op om het aanbranden te voorkomen. Verlaag ook het vuur.

Ondertussen verwarm je in een steelpan de kokosolie, ahornsiroop en het vanille-extract tot een egale vloeistof.

Wanneer al je maïs gepoft is laat je deze even afkoelen en overgiet je deze hierna met de siroop .. omwentel het geheel en klaar!

Wees gerust deze kom popcorn zal niet lang meegaan....

Heb je popcorn over ( zonder de siroop over ) dan kan je deze ook in een hartige variant klaarmaken met paprikapoeder, lookpoeder en zeezout... heerlijk bij de aperitief.

Waarom ahornsiroop en geen kristalsuiker, ahornsiroop is van natuurlijke oorsprong en heeft een mindere invloed op de glycemische waarden in het lichaam. Het suikerniveau in het bloed gaat minder snel omhoog en er is dus minder last van de suikerpiek.